Maud Kleuskens - Collaborative leadership

Op verschillende momenten in mijn leven heb ik situaties meegemaakt die ‘disfunctioneel’ waren; thuis, op school, op het werk en met de mensen die ik liefheb. Al op jonge leeftijd was ik ervan overtuigd dat ik hier iets aan wilde doen. Toen ik wat ouder was, ben ik gaan uitzoeken hoe ik disfunctionele systemen zou kunnen ombuigen naar functioneel. De sleutel heb ik gevonden in ‘collaboration & co-creation’

‘Collaboration’ betekent niet dat de mensen met wie je samenwerkt je beste vrienden zijn, of zelfs dat je ze leuk hoeft te vinden. Het gaat over het opzijzetten van persoonlijke vooroordelen, het beste van jezelf naar voren te brengen en de nadruk te leggen op de gemeenschappelijke doelstelling.

De generatie van de millennials wordt gezien als de aanstichters van het nieuwe samenwerken. Ik zie dit echter als veel breder dan een generatie. In mijn optiek is er sprake van een nieuw concept, een ‘millennial mentaliteit’, die veel meer impact heeft op onze samenleving dan velen denken, of willen geloven.

Maud Kleuskens - Millennials, who are they?

Maud Kleuskens – Millennials, who are they?

Het zijn niet alleen de jongens en meisjes die de arbeidsmarkt betreden. Het is een nieuwe manier van werken, leven, samenwerken en samen leven. Denk aan concepten als airbnb en Uber, ultieme voorbeelden van de millennial mentaliteit. We gaan voorbij aan bezit, we delen. Andere business modellen worden uitgevonden, andere manieren om je succes te meten, als bedrijf en als individu.

Organisaties moeten leren de verschillen tussen generaties, tussen de oude mentaliteit en de nieuwe mentaliteit, te verkleinen. Verschillen die zeker groter gaan worden zodra de millennials management en andere hoge functies gaan vervullen.

Ook zullen organisaties moeten leren nieuwe strategieën te ontwikkelen om maximaal te kunnen profiteren van de toegevoegde waarde van deze millennial mentaliteit.

Bedrijven die deze verandering in mentaliteit niet integreren en hun organisatie daarop aanpassen, zullen de toekomst niet overleven. Het is meer dan een generatie mensen, het is een totale shift in mentaliteit, een ander ‘concept’ waarin we leven.

Door mijn achtergrond, ervaring en passie met elkaar te combineren, slaag ik erin bedrijven deze transitie te laten maken en succesvol de toekomst tegemoet te treden.

Maud Kleuskens - Collaborative leadership
Maud Kleuskens – Collaborative leadership

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: